Üniversitemiz Akademisyenlerinden Bilimsel Başarı

Savunma Sanayi alanında ihtisaslaşmayı hedefleyen Üniversitemiz eğitim, Ar-Ge ve proje iş birlikleri yaparak akademisyen ve öğrencilerini bu kuruluşların kampüslerine göndermek suretiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Savunma sanayisi alanındaki başarısını tarım alanında sürdürmeyi ilke edinmiştir. Sultan şehir Sivas, geniş tarım arazilerinin varlığına bağlı olarak zengin bir tarımsal ürün çeşitliliği sunan önemli bir şehirdir. Üniversite olarak bu potansiyeli en iyi şekilde kullanmak, misyon ve vizyonuna uygun olarak tarımla teknolojiyi birlikte yürüten ulusal ve uluslararası projelere imza atan bir Üniversite olma yolunda istikrarlı adımlarla ilerlemektedir.

Tarımsal Araştırma ve Tarımsal Ar-Ge Merkezi projesiyle Sivas bölgesinin ve ülkenin tarımına katkı sağlamıştır. Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga KARAKÖY ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Faheem Shahzad BALOCH, Türkiye’nin tarım alanında en prestijli SCI ve impact faktörlü dergisi olan Turkish Journal of Agriculture and Forestry’e editör kurulu üyesi olarak atanmışlardır. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini uluslararası arenaya taşıma adına yaptıkları katkılardan dolayı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.