Tarımsal Üretimi Artıracak İş Birliği

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Koronavirüs salgınının ülke ekonomisine etkisine karşı tarımsal üretimin olumsuz etkilerini teşvik edici ifadelerine bağlı olarak, tarım arazilerinin daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla Üniversitemiz ile Manier Tohumculuk firması arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal, kültürel, bilimsel ve teknik çalışmalarda karşılıklı iş birliği ve ortak projeler üretilecek. Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültemiz öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencilerimiz, Manier Tohumculuk firması ile bilimsel çalışmalarda iş birliği içerisinde olacak. Araştırma Geliştirme çalışmaları neticesinde elde edilecek veriler paylaşılarak yöre çiftçisinin kullanımına sunulacak, eğitim faaliyetleri düzenlenerek çiftçilerin yeni teknik ve üretim metotları hakkın bilgi düzeyi arttırılacaktır. Klasik ıslah yöntemleri ve bunları destekleyen modern teknikler kullanılarak, ilimiz ekolojik koşullarına uygun, hastalık ve zararlılara dayanıklı, yüksek verimli ve kaliteli yeni çeşitler geliştirilecek. Geliştirilen yeni çeşitler ve alternatif ürünlerin çiftçinin hizmetine sunulması ile, çiftçilerimizin gelir düzeyi yükseltilebilecek, aynı zamanda ülke ekonomisinin kalkınmasına da katkı sağlanabilecektir.

Manier Tohumculuk firması, Tarım Bakanlığı tarafından verilen yetki ile tohumculuk alanında ıslah, Ar-Ge ve üretim yapma haklarına sahip yerli bir tohum şirketidir.

Firmanın üniversitemizle iş birliği kapsamında, bünyesinde yürüttüğü ıslah çalışmaları neticesinde geliştirilen tescilli ve üretim izinli çeşitlerin tarım alanlarında kullanılmasını temin etmekle beraber, ülkemizin dünyadaki tarımsal gıda üretim zincirinde kendisine yeten hatta bu ürünleri ihraç eden bir kazanım elde etmesi hedefine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

• Gösterim 511
  • Toplam 4