Tarımsal Ar-Ge Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KUL ile Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tolga Karaköy, Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan’ı makamında ziyaret ederek “Tarımsal Ar-Ge Merkezi Projesi”ne ilişkin yapılacak olan tesislerin planlamaları hakkında bilgi verdi.
Ziyarette, Dekanımız Prof. Dr. Tolga Karaköy, Sivas Valiliği ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin girişimleriyle kurulan Tarımsal AR-GE Merkezince yapılacak olan tesislerin planlamaları hakkında Sivas Valisi Sayın Salih Ayhan’a sunum yaptı.
Tesislerin, Sivas Hamidiye Kültür Parkı yakınında 250 dönüm arazi üzerine kurulacağını ifade eden Dekanımız Prof. Dr. Tolga Karaköy, AR-GE merkezi olarak bitki ıslahı, fide üretimi, kışlık sebze ıslahı, tohumluk üretimi, toprak analiz laboratuvarı, bitki sağlığı kliniği, çiftçi eğitim çalışmaları ve nitelikli tarım işçisi yetiştirilmesi projelerinin hayata geçirileceğini söyledi.
  • Gösterim 580
  • Toplam 5