Tarım Bilimleri Bölümü Doktora Programı Açıldı

Savunma Sanayi ve Tarım Bilimleri alanında ihtisaslaşmayı hedefleyen Üniversitemiz, Tarım Bilimleri alanında Doktora programı açarak eğitim ve Ar-Ge çalışmalarına hız kazandırdı.

Bu kapsamda daha önce Tarım Bilimleri alanında yüksek lisans öğrencisi alan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültemiz, 2020-2021 bahar yarıyılında doktora öğrencilerini alarak eğitime başlayacak.

Savunma sanayisi alanındaki başarısını tarım alanında sürdürmeyi ilke edinen Üniversitemiz; Sivas’ın geniş tarım arazilerinin varlığına bağlı olarak zengin bir tarımsal ürün çeşitliliği sunan önemli bir şehir olmasını fırsata dönüştürmeyi amaç edinmiştir.
Bu çerçevede var olan potansiyeli en iyi şekilde kullanmak, misyon ve vizyonuna uygun olarak tarımla teknolojiyi birlikte yürüten ulusal ve uluslararası projelere imza atan bir Üniversite olma yolunda istikrarlı adımlarla ilerlemektedir.
Bu alanda Tarımsal Araştırma ve Tarımsal Ar-Ge Merkezi projesiyle Sivas bölgesinin ve ülkenin tarımına katkı sağlayan Üniversitemiz; Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy ve Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Faheem Shahzad Baloch, Türkiye’nin tarım alanında en prestijli SCI ve impact faktörlü dergisi olan Turkish Journal of Agriculture and Forestry’e editör kurulu üyesi olarak atanarak önemli bir başarı elde etmişlerdir.